Hlavní obsah

Hasiči připraveni na noční obranu obcí v Českém Švýcarsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči se přichystali na noční obranu obcí v národním parku České Švýcarsko, kde od neděle hoří. Vrtulníky i letadla pro dnešek (středu) ukončily zásah, na místo se vrátí ráno.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Ohniska u Vysoké Lípy a u Malé Pravčické brány se podařilo uhasit, pod kontrolou však požár není.

Článek

Ohniska u Vysoké Lípy a u Malé Pravčické brány se podařilo uhasit, pod kontrolou však požár není. Mohou se objevit další ohniska, hasičům se alespoň daří, aby se požár dál nerozšiřoval. Zatím zasáhl plochu o velikosti 1000 hektarů. Ve středu večer o tom informoval mluvčí krajských hasičů Milan Rudolf.

Polský hasič natočil z vrtulníku shoz vody z bambi vaku v Hřensku.Video: RayBaseley, Andrzej Bartkowiak

Před ohněm brání hasiči obce Hřensko, Vysokou Lípu, Meznou a Mezní Louku, odkud se museli evakuovat jejich obyvatelé a také turisté. Noční obranu poskytnout hasiči také obci Janov, kde zatím její obyvatelé zůstávají. V součtu bylo kvůli živlu evakuováno 450 lidí.

Likvidace požáru v Hřensku a okolíVideo: Jakub Bartosz, Novinky

„Ohniska byla uhašena, ale samozřejmě se to ještě může rozhořet. U Malé Pravčické brány už jednou hořelo a rozhořelo se to znovu. Vlivem tepla, větru může dojít k rozhoření suchých ohořelých stromů. Není to ještě zcela pod kontrolou, uvedl mluvčí hasičů.

„Nasi w akcji.“ Polský hasič natočil z vrtulníku shoz vody z bambi vaku v Hřensku

Domácí

Oblíbené turistické místo Pravčická brána i zámeček s restaurací Sokolí hnízdo v Hřensku jsou podle průzkumu z vrtulníku v pořádku.

Počasí hasičům v Hřensku přece jen pomůže

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám