Hlavní obsah

Hamáček: Maláčová se omlouvat nemusí. Byl to podraz ze strany ČT

Novinky, Klára Beranová
Praha
Aktualizováno

Předseda ČSSD Jan Hamáček nevidí důvod k tomu, aby se ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) omlouvala za svůj výrok „to je debil” mířený na adresu premiéra Andreje Babiše (ANO). Ten odvysílala v neděli Česká televize. Hamáček v pondělí rádiu Impuls řekl, že je chování televize za hranou. Mluvčí ČT vzápětí Novinkám napsala, že se televize reportáží interně zabývá.

Maláčová řekla o Babišovi, že je debilVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

„Kdyby to bylo na záznam, tak neřeknu ani popel a paní ministryně by se měla omluvit. Tohle ale byl podraz ze strany České televize,” řekl rádiu Hamáček. K omluvě proto nevidí důvod.

ČT se podle něho specializuje na to, že se tváří, že vypíná kameru, a pak čeká, „na čem politika uloví”. Podle šéfa sociálních demokratů je taková žurnalistika za hranou.

Maláčová řekla o Babišovi, že je debil

Domácí

Pokud by se nicméně Maláčová vyjádřila na záznam, byla by podle Hamáčka situace jiná. „Ani na koaliční radě jsme o tom nemluvili, z mého pohledu je to za námi,” dodal.

ČT: Reportáž považujeme za hraniční 

Mluvčí ČT Karolína Blinková Novinkám v reakci na Hamáčkův výrok řekla, že se televize reportáží zabývá.

Šlo o vyjádření v emocích, řekla k urážce premiéra Maláčová

Domácí

„Včerejší reportáž pořadu 168 hodin, v níž zazněl výrok ministryně Maláčové, považujeme za hraniční, a proto se jí interně zabýváme. Pokud to bude třeba, necháme přezkoumat postup a použití záběru Etický panel ČT,” sdělila Novinkám.

„To je bordel, co Babiš udělal” 

Maláčová se o premiérovi nelichotivě vyjádřila po rozhovoru s Českou televizí, když si myslela, že jsou kamery vypnuté. ČT ale celý záznam v neděli odvysílala v pořadu 168 hodin.

„To je bordel, co ten Babiš udělal. A teďkon to všichni musíme slíznout. To je debil, pardon, s prominutím," uvádí Maláčová v záznamu.

Vedení ČSSD je kvůli Tomanovi v izolaci

Koronavirus

Maláčová následně Novinkám v SMS napsala, že se vyjádřila v emocích. „Když máte velkou zodpovědnost, bez nich to prostě někdy nejde, nejsem robot. Jsme uprostřed druhé vlny pandemie a pro mě je priorita řešit tyto bezprecedentní problémy než jeden výrok,” uvedla.

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) večer po jednání vlády novinářům řekla, že na pondělním zasedání toto téma kabinet neřešil.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně práce Jana Maláčová a ministr vnitra Jan Hamáček (oba ČSSD)

Výběr článků

Načítám