Hlavní obsah

Šlo o vyjádření v emocích, řekla k urážce premiéra Maláčová

Novinky, Klára Beranová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) ke svému výroku „to je debil” na adresu premiéra Andreje Babiše (ANO) Novinkám napsala, že šlo o vyjádření v emocích, bez kterých to někdy prostě nejde. Prioritou pro ni je nyní řešit problémy spojené s epidemií koronaviru než jeden výrok. Zda se za něj omluví, zatím neuvedla.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD)

Článek

„Šlo o vyjádření v emocích. Když máte velkou zodpovědnost, tak to bez nich prostě nejde, nejsem robot,“ napsala Novinkám v SMS Maláčová.

Na dotaz, zda se chystá premiérovi omluvit, zatím nereagovala.

Předseda ČSSD Jan Hamáček rádiu Impuls řekl, že se Maláčová za svůj výrok omlouvat nemusí, protože jej pronesla tehdy, kdy považovala televizní kamery za vypnuté. Podle něj se jednalo o „podraz ze strany České televize”.

Hamáček: Maláčová se omlouvat nemusí. Byl to podraz ze strany ČT

Domácí

Premiér Babiš se k výroku Maláčové nevyjádřil.

Maláčová řekla o Babišovi, že je debil

Domácí

Podle Maláčové je nyní prioritou vyřešit situaci kolem koronaviru. „Jsme uprostřed druhé vlny pandemie a pro mě je priorita řešit tyto bezprecedentní problémy než jeden výrok,“ dodala.

„To je debil, pardon“

Maláčová se o premiérovi nelichotivě vyjádřila po pořizování rozhovoru s Českou televizí, když si myslela, že jsou kamery vypnuté. „To je bordel, co ten Babiš udělal. A teďkon to všichni musíme slíznout. To je debil, pardon, s prominutím,“ prohlásila.

Babiš: S Hamáčkem to funguje dobře, zklamala mě Maláčová

Koronavirus

Mezi Maláčovou a Babišem je přitom napětí dlouhodobě. Premiér ji zkritizoval například v květnovém rozhovoru pro Právo. Tehdy uvedl, že se Maláčová během jarní fáze koronavirové krize chovala nekolegiálně.

„Příště se na vás vyse*em”

Zároveň to ale také není ani první slovní přestřelka mezi vládními špičkami. Šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO) se zase do povědomí dostala svým výrokem „příště se na vás vyse*em“ na adresu ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD). Vzápětí se šla omluvit.

Příště se na vás vyse*em. Schillerová ve Sněmovně ilustrovala koaliční pohodu

Domácí

Schillerová to uvedla v květnu ve Sněmovně. Spor se tehdy týkal jednání o kompenzacích obcím za spolufinancování bonusu pro podnikatele.

Reklama

Výběr článků

Načítám