Hlavní obsah

Dryml chce být šéfem ČSSD, Urbana vyzval k omluvě Rathovi

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Senátor ČSSD Vladimír Dryml se rozhodl vstoupit do klání o post předsedy sociální demokracie. Vyburcovalo ho k tomu poslední bouřlivé dění v největší opoziční straně. Dryml v této souvislosti vyzval místopředsedu soc. dem. Milana Urbana, aby se veřejně omluvil středočeskému hejtmanovi Davidu Rathovi.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Dryml.

Článek

„Potom, co se děje v poslední době v ČSSD, do té volby půjdu,“ potvrdil ve středu Dryml Právu, že se chce ucházet o funkci předsedy strany. Kandidaturu už veřejně oznámili úřadující šéf soc. dem. Bohuslav Sobotka a jihomoravský hejtman Michal Hašek.

„ČSSD potřebuje k zachování základů moderního sociálního státu evropského typu v ČR především silné vedení v čele strany, které nepůjde cestou ústupků a poraženectví,“ míní Dryml.

Drymlův výkon zaslouží Thálii, tvrdí Hašek

Hejtman Hašek se do Drymla kvůli úmyslu kandidovat pustil. Míní, že krok není myšlen vážně.

„Myslím, že je potřeba konečně otevřeně říci, že pan Dryml je dobrý herec a jeho záměr kandidovat na předsedu ČSSD fraška,“ sdělil Hašek Právu. Senátorovi přitom vytkl aféru se sbíráním kompromitujících materiálů. Hašek naznačil, že Drymlovi může jít o poškození volby předsedy. „Přesto však navrhuji, aby mu za tento herecký výkon byla udělena cena Thálie,“ dodal Hašek.

Urban se Rathovi omlouvat nehodlá

Dryml se ve svém vyjádření opřel do místopředsedy ČSSD Urbana, který přirovnal hejtmana Ratha k zesnulému rakouskému populistovi Jörgu Haiderovi. „Senátor ČSSD MUDr. Vladimír Dryml žádá neúspěšného místopředsedu ČSSD Milana Urbana, aby se veřejně omluvil za své neuvážené mediální útoky proti Davidu Rathovi, které v dnešní situaci velmi poškozují ČSSD,“ uvedl Dryml ve středu v tiskovém prohlášení.

Urban na senátorovu výzvu nehodlá reagovat. „Na senátora Drymla jsem se rozhodl nereagovat již před dvěma lety. Není důvod na tom cokoliv měnit,“ sdělil Urban Právu.

Zároveň Dryml požádal vedení ČSSD, aby zklidnilo situaci ve Středočeském kraji. Ta podle Drymla oslabuje pozici ČSSD u voličů před podzimními senátními a komunálními volbami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám