Hlavní obsah

Dostálová se dohodla se Schillerovou, dostane o 200 milionů víc

– Praha
Novinky, ber

Na ministerstvo financí dorazila v úterý krátce před polednem řešit rozpočet svého resortu ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). Po krátkém jednání s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) se dohodly na zvýšení rozpočtu o necelých dvě stě milionů korun. Ty by měly jít na opravu některých poničených silnic.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (vlevo) a ministryně financí Alena Schillerová (obě ANO)

Článek

„Podařilo se navíc dojednat zhruba dvě stě milionů korun, které půjdou zejména na boje proti kůrovci. Obce mají obrovské problémy s tím, že jim těžká technika jezdí po místních komunikacích. Bude tak dotační program na místní komunikace právě po těžbě dřeva, a to v místech, která jsou zasažená kůrovcem,“ komentovala po jednání Dostálová.

Původně Dostálová požadovala tři sta až tři sta padesát milionu korun. Navýšení rozpočtu, na kterém se se Schillerovou dohodly, ale bude podle šéfky ministerstva pro místní rozvoj dostačující.

Dostálová vystřídala v úterý dopoledne na půdě ministerstva financí ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou (ČSSD), která po Schillerové požadovala navýšení rozpočtu o 11 miliard korun. Ani po pětihodinovém jednání se nedohodly.

S ministryní financí se na rozpočtu shodl v pondělí již ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), ministr školství Robert Plaga a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (oba za ANO). Zbylí ministři budou jednat o rozpočtu se Schillerovou v průběhu tohoto týdne.

Reklama

Výběr článků

Načítám