Hlavní obsah

Domovská organizace ČSSD v Kladně se postavila za Benešovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Místní organizace ČSSD v Kladně se postavila za svou členku Marii Benešovou, která by se měla stát ministryní spravedlnosti v kabinetu premiéra Jiřího Rusnoka. Vedení sociální demokracie přitom trvá na tom, aby členové ČSSD, kteří hodlají usednout v Rusnokově kabinetu, stranu opustili. O rozhodnutí kladenské buňky v úterý informoval člen krajského výkonného výboru strany Pavel Volf.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Marie Benešová

Článek

"My zatím nevíme, jestli vláda projde, nebo neprojde, ale zatím se stavíme za svého člena," uvedl Volf. Podle něj je důležité, aby případný nový kabinet se členy ČSSD prosazoval sociálnědemokratický program.

Usnesení sociálních demokratů na podporu Benešové je podle Volfa stejné jako to z Jihočeského kraje. "Jihočeská ČSSD nesouhlasí se zneužíváním současné politické situace k personálnímu vypořádání se s vnitrostranickými oponenty a vyzývá vedení ČSSD, aby jednalo v zájmu občanů ČR," uvádí například usnesení z jednání krajského výboru strany z minulého týdne. [celá zpráva]

Koníček členství přerušil

Tři ze zatím známých ministrů ve vznikajícím kabinetu Jiřího Rusnoka jsou dosavadní sociální demokraté. Jan Kohout členství ve straně přerušil a stejně se rozhodl učinit také František Koníček, který se má stát ministrem práce a sociálních věcí. ČTK to řekl místopředseda středočeské ČSSD Marcel Chládek.

"Když dva ze tří vyslyšeli tu výzvu a pozastavili členství, tak si myslím, že by paní Benešová tento krok měla udělat také, protože to není vláda ČSSD a sociální demokracie nemůže být spojena s takovýmto slepencem," uvedl Chládek.

Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka novou vládu kritizuje a vedení strany vyzvalo zaangažované členy, aby partaj opustili. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám