Hlavní obsah

Do středy bude jasno, pak se opět zavře inverzní poklop

Slunečné počasí maximálně s několika málo mraky, které přišlo v neděli, vydrží nad Českou republikou až do středy. Ve čtvrtek ale opět přijde inverzní oblačnost.

Článek

"Do konce listopadu bude převážně slunečno, v úterý a ve středu budou po ránu v nižších polohách mlhy, které se ale rozpustí," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Teploty by se po tyto dva dny měly pohybovat kolem pěti stupňů. V úterý přes den vystoupí na 4 až 8 stupňů, ve středu klesnou na 3 až 7 stupňů. Nad ránem rtuť teploměru klesne vlivem vyjasnění na -1 až 5 stupňů.

Honsová připomněla, že s výjimkou mrholení během inverze v listopadu vůbec nepršelo, a měsíc tak bude zřejmě nejsušší v historii měření. [celá zpráva]

"Ve čtvrtek a v pátek bude zataženo inverzní oblačností, na horách a ojediněle i v nižších polohách bude polojasno," řekla Honsová.

Foto: ČTK

Teploty přes den klesnou na 2 až 6 stupňů, po ránu se budou pohybovat mezi jedním až minus třemi stupni. S inverzí souvisí i zhoršené rozptylové podmínky, které se v posledních dnech při vyjasnění výrazně zlepšily.

O víkendu zaprší

O víkendu očekává Honsová oblačno, pršet by mělo na většině území. "Bude zataženo s deštěm nebo občasnými přeháňkami, na horách budou přechodně sněhové," doplnila Honsová. Slovo přechodně zdůraznila, protože teploty vystoupí na 4 až 8 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám