Hlavní obsah

Dienstbierovi věří polovina lidí, Nečasovi jen 12 procent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejdůvěryhodnějším politikem zůstával v lednu místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier následovaný šéfem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a místopředsedou ODS Jiřím Pospíšilem. Plyne to z průzkumu CVVM.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Dienstbier

Článek

Dienstbierovi věří 52 procent veřejnosti, Schwarzenbergovi 40 procent a Pospíšilovi 38 procent. Za nimi následuje další místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová (36 procent) a lídr opoziční ČSSD Bohuslav Sobotka (34 procent).

Z dalších předsedů parlamentních stran  figuruje nejvýše předseda KSČM Vojtěch Filip, jemuž důvěřuje 22 procent veřejnosti. Premiér a předseda ODS Petr Nečas se těší důvěře 12 procent veřejnosti a Karolíně Peake šéfující LIDEM věří 11 procent.

Nejméně důvěryhodnými politiky jsou méně známí poslanci, které však většina veřejnosti vůbec nezná. Z výraznějších jmen figurují na chvostu žebříčku místopředsedové TOP 09 Jaromír Drábek (sedm procent) a Miroslav Kalousek (devět procent). Stejně jako Kalousek dopadli i šéf poslanců ODS Marek Benda a místopředseda ODS Tomáš Chalupa.

Důvěra politikům (v procentech)
J. Dienstbier52
K. Schwarzenberg40
J. Pospíšil38
M. Němcová36
B. Sobotka34
L. Zaorálek30
M. Benešová27
Z. Škromach25
M. Hašek24
V. Filip22
R. John14
P. Nečas12
K. Peake11
M. Benda9
T. Chalupa9
M. Kalousek9
J. Drábek7
zdroj: CVVM

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám