Hlavní obsah

Chocovi přerušili členství v ČSSD

– Praha
Právo, rap

Sociální demokraté z organizace pro Prahu – západ na úterním jednání odhlasovali přerušení členství Kamila Choce ve straně. Choc je vyšetřován kvůli podezření, že chtěl třímiliónový úplatek po podnikateli Lukáši Čadkovi, který vede spor s Českou poštou o více než 20 miliónů korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Peníze měly jít ministru vnitra Milanu Chovancovi, ten to ovšem odmítá.

Článek

V médiích se Choc hájil tím, že měl být jen prostředníkem ve sporu mezi podnikatelem a poštou. Peníze údajně měly jít do pokladny sociálních demokratů a přímo ministru vnitra Milanu Chovancovi, což strana i Chovanec odmítají.

„Odhlasovali jsme přerušení jeho členství ve straně na základě jeho žádosti,“ potvrdil Právu předseda okresní organizace ČSSD Prahy - západ Petr Seredycz po odpoledním jednání okresní organizace.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V tuto chvíli podle něj nejednali o žádné jiné alternativě, tedy například o vyloučení ze strany. „Nemáme o záležitosti dost informací a dali jsme tím panu Chocovi šanci, aby se obhájil. Uvidíme, jak se bude případ vyvíjet,“ dodal Seredycz.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám