Hlavní obsah

Chcípl PES s pokličkami demonstroval před Českou televizí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odhadem čtyři stovky lidí se sešly v pondělí večer na demonstraci „za svobodu slova a vyvážené informace“ před budovou České televize v Praze, kterou svolala iniciativa Chcípl PES.

Demonstrace před budovou České televizeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Protest byl svolán na 17. hodinu. Iniciativa, která kriticky vystupuje proti koronavirovým opatřením či očkování proti covidu-19, vyzvala, aby si s sebou lidé na „pokličkovou revoluci“ přinesli hrnce a vařečky.

V Brně demonstrovalo osm stovek lidí proti povinnému očkování

Domácí

Podle reportéra Novinek s nimi účastníci před vchodem dělali hluk, někteří si přinesli také bubny, nad hlavou jim vlály české vlajky.

Demonstrující provolávali hesla: „Všechny lháře do žaláře”, „Proč nám lžete?” nebo „Co vám za to dali, abyste nám lhali?” Jeden z transparentů televizi označoval za „prolhanou probruselskou dezinformační špínu”.

Řečníci na schodech před vchodem do budovy ČT zmiňovali údajně neobjektivní příspěvky ČT k očkování proti koronaviru a volali po vyváženém informování o epidemii. Účastníci mohli rovněž na místě podepisovat petici proti povinnému očkování.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Demonstrace u budovy České televize v Praze

Zhruba 20 minut po začátku se dali demonstranti do pohybu – pochodovali kolem budovy a dál dělali hluk a vykřikovali hesla namířená proti koronavirovým opatřením či přímo proti České televizi. Kolem 18:30 se začali účastníci rozcházet.

V Praze demonstrovali odpůrci povinného očkování

Domácí

Na akci dohlížela policie, budovu České televize hlídala ochranka.

„Vyzvali jsme svolavatele, aby vyzval shromážděné, aby dodržovali současná protiepidemická opatření,” uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám