Hlavní obsah

Česko má v Tokiu čtvrtého nakaženého sportovce, je jím cyklista Schlegel

– Tokio

V sobotu se měl český silniční cyklista Michal Schlegel zúčastnit svého vůbec prvního závodu na olympijských hrách s hromadným startem. Šestadvacetiletý Schlegel je však čtvrtým českým sportovcem a šestým členem české výpravy v Tokiu, který má pozitivní test na koronavirus.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Český cyklista Michal Schlegel.

Článek

Mladý cyklista letěl do dějiště her pátečním speciálem stejně jako další nakažení – plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a Markéta Nausch Sluková, stolní tenista Pavel Širuček, trenér českých beachvolejbalistek Simon Nausch a lékař českých tenistek Vlastimil Voráček.

Informaci zveřejnil Český olympijský výbor, který uvedl, že na palubě speciálu bylo 14 českých sportovců a 28 členů realizačního týmu s tím, že mezi nimi byli i nenaočkovaní pasažéři.

Schlegelův pozitivní antigenní test potvrdila také analýza testu PCR v cyklistické vesnici v Izu. Nyní je Schlegel zpět v hotelu pro silniční cyklisty v izolaci.

Kritizovaný lékař Voráček: Nejsem zdroj nákazy, očkovat se nenechám

Domácí

Schlegel tak nestihne silniční závod s hromadným startem, který se jede už v sobotu.

Na testování přímo do Tokia odjeli také další reprezentanti v silniční cyklistice Tereza Neumanová a Michael Kukrle.

Zdeněk Štybar zůstal v cyklistickém hotelu, neboť nebyl jako ostatní závodníci na palubě charterového letu z Prahy a do Japonska dorazil až o dva dny později.

Vedení týmu i nadále řeší ve spolupráci s japonskými zdravotnickými úřady veškerá opatření a zároveň se snaží zajistit tréninkové možnosti všech sportovců, kteří podstupují přísná karanténní opatření.

Český olympijský výbor zároveň zahájil vyšetřování případu šíření nemoci v charterovém letu do Tokia.

Roky dřiny, peněz i odložené mateřství přišly vniveč: covid chytila i volejbalistka Sluková

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám