Hlavní obsah

Byl tam hrozný křik, poslankyně popsala zásah ve Sněmovně

Novinky, zpe
Praha

Křik a zmatek. Tak poslankyně Jana Mračková Vildumetzová (ANO) popisuje situaci v Poslanecké sněmovně, kam se dopoledne pokusil dostat muž ozbrojený dvěma noži a teleskopickým obuškem. Když policie proti útočníkovi zasáhla, poslankyně zrovna procházela kolem.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník v Poslanecké sněmovněVideo: Aktu.cz

 
Článek

„Když jsem přicházela do Poslanecké sněmovny a procházela turniketem, tak v tu chvíli byl zásah, byl tam hrozný křik, vůbec jsem nevěděla, co se děje, viděla jsem policisty, jak se na někoho vrhají,“ popsala Novinkám poslankyně.

Protestuji proti tomuto systému. Útočník s noži chtěl vniknout do Sněmovny

Krimi

Poté se dala na útěk a na chodbách varovala ostatní kolegy. „Působilo to na mě tak, že se děje něco nestandardního, ale nevěděla jsem, jestli je tam někdo se zbraní,“ řekla Vildumetzová.

Policisté podle ní situaci dobře zvládli a rychle útočníka zpacifikovali.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nově zvolená hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO) na archivním snímku.

Práci policie ocenil i šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO).

Celá situace se odehrávala v prostorách šatny, kam chodí řada zaměstnanců Sněmovny i poslanců, ale také dětí ze školek a škol, které chodí do dolní komory na prohlídky.

Při incidentu nebyl nikdo zraněn. Policie převezla útočníka na policejní služebnu k výslechu. Když ho policie odváděla do auta, prohlásil, že „protestuje proti tomuhle systému.“

Reklama

Výběr článků

Načítám