Hlavní obsah

Brífink premiéra Babiše a ministra Kulhánka k evakuaci z Afghánistánu

Novinky, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO), ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) a český velvyslanec v Afghánistánu Jiří Baloun budou ve čtvrtek na tiskové konferenci mluvit o evakuaci českých občanů a místních spolupracovníků z Afghánistánu. Brífink je naplánovaný na 12.30 hodin. Novinky ho nabídnou živě.

TK k evakuaci z AfghánistánuVideo: Novinky

 
Článek

Česko ze země, kterou po odchodu západních vojáků ovládlo islamistické hnutí Tálibán, přepravilo do Prahy třemi lety téměř 200 lidí.

Tlumočníka, který se nevešel do českého letadla, s sebou vzali Američané

Svět

Evakuační lety přistály v Praze v pondělí ráno a v úterý a ve středu večer. Do Česka jimi přiletěli zaměstnanci české ambasády včetně velvyslance Balouna, čeští vojáci, afghánští spolupracovníci velvyslanectví a české armády s rodinami a také Afghánci, kteří mají v Česku trvalý pobyt.

Několik lidí česká letadla přepravila pro Polsko a Slovensko.

Babiš i Kulhánek už dřív ocenili práci českých diplomatů a vojáků na evakuaci. Kábulské letiště, odkud česká letadla startovala, Tálibán sice nekontroluje, situace na něm je ale podle vládních představitelů extrémně složitá.

Američtí vojáci zůstanou v Kábulu, dokud neodjedou všichni Američané

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám