Hlavní obsah

Tisková konference ČSSD k aktuální politické situaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

K aktuální politické situaci, epidemiologické situaci i k prodloužení nouzového stavu se na pondělní tiskové konferenci vyjádří sociální demokraté. Brífink je naplánovaný na 13. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

TK ČSSD k současné politické situaciVideo: Novinky

 
Článek

Menšinová koaliční vláda ANO a ČSSD aktuálně řeší, co dál s epidemií koronaviru. Stávající opatření nezabírají a epidemie už několik týdnů stagnuje, nebo dokonce narůstá.

Za neděli přibylo 2832 nově nakažených, tedy zhruba o 400 více než před týdnem. Vysoký je stále počet hospitalizovaných. V nemocnicích leží 5553 lidí, z nichž přes 1000 je ve vážném stavu.

Vláda vyhlásila nouzový stav do konce února

Domácí

Kvůli epidemii vláda od pondělí vyhlásila nový nouzový stav. Poté, co minulý týden nezískala podporu Sněmovny, tak učinila na žádost hejtmanů.

Nouzový stav - pokud ho nezruší Ústavní soud, což by se podle některých právníků mohlo stát - platí do konce února. Vláda by do té doby měla upravit některá stávající opatření.

Pokud bude potřeba další prodloužení, měl by se kabinet dohodnout s opozicí, k čemuž ho také hejtmani vyzvali.

ANO by nevyhrálo volby

Domácí

Brífink ČSSD se koná v době, kdy straně průzkumy přisuzují volební výsledek na hraně pěti procent potřebných k vstupu do Sněmovny. Podle v neděli prezentovaného modelu agentury Kantar by ČSSD nyní získala čtyři procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám