Hlavní obsah

Babiš pochválil Šlachtu: Dělá to dobře, je pohledný, chodí a má dobré fotky

Novinky, jas

Kampaň Roberta Šlachty a jeho hnutí Přísaha je podle premiéra Andreje Babiše (ANO) povedená a připomíná marketing, který v roce 2013 dělalo ANO. O možné povolební spolupráci spekulovat nechce, Přísaha prý nicméně není „béčkem” ANO.

Foto: Milan Malíček, Právo

Robert Šlachta

Článek

„Pan Šlachta dělá, co jsem dělal v roce 2013, úplně přes kopírák,” konstatoval Babiš v rozhovoru pro CNN Prima News.

„Dělá to dobře, je to pohledný muž, chodí, má kontakty a má i dobré fotky,” pokusil se premiér popsat, proč podle něj bývalý policista může část voličů marketingovým pojetím své kampaně oslovit.

Vznik a vývoj hnutí Přísaha

Volby

„Přesně takhle jsem to dělal, on to má jednoduché,” tvrdí Babiš, který zároveň odmítá hlasy některých komentátorů, že Šlachtovo hnutí Přísaha je vlastně jen „béčkem” hnutí ANO, které v posledních měsících v průzkumech oslabilo a již není hegemonem s podporou přes 30 procent.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Andrej Babiš s mediálním expertem Markem Prchalem po volbách v roce 2013

Šlachta má podle něj „protikorupční étos”, což by však v případě spolupráce s hnutím ANO nemohl využít, neboť podle Babiše ANO nemělo „žádný korupční skandál”, zatímco ostatní jich podle něj měly mraky.

„Leccos se o tom povídá, já nevím, kdo za tím stojí nebo nestojí,” odtušil Babiš na adresu Přísahy, Šlachtu prý krom nějakých kauz vlastně nezná.

Nečas: Šlachtova strana je fízlpartaj

Domácí

Poněkud kritičtější názor na hnutí bývalého šéfa někdejšího Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) má expremiér Petr Nečas. Šlachtovo hnutí označil za „fízlpartaj”, která nemá program, stanovy ani zvolené orgány. Konečně se podle něj nicméně ukázalo, že Šlachta dělá politiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám