Hlavní obsah

Babiš k rozloučení s Gottem: Na všechny se asi nedostane

Novinky, zpe
Praha
Aktualizováno

Vláda v úterý upravila usnesení ohledně pohřbu Karla Gotta. Kabinet minulý týden schválil státní pohřeb, zpěváka ale nakonec pohřbí se státními poctami. Premiér Andrej Babiš (ANO) po úterním jednání vlády řekl, že se na rozloučení na Žofíně očekává obrovská účast a na všechny se možná nedostane.

Andrej Babiš k průběhu uctění památky Karla GottaVideo: ČTK

 
Článek

„Ve velkém sále bude vystavena rakev se státními poctami, lidé se budou moct zapsat do kondolenční knihy. Očekáváme, že zájem bude obrovský. Máme obavu, že se na všechny zájemce vzhledem ke kapacitě nedostane, ale budeme se to snažit zvládnout,” řekl Babiš.

Poslední rozloučení se zpěvákem se bude konat v pátek 11. října od osmi hodin ráno do desáté večerní v paláci Žofín na Slovanském ostrově v Praze.

Palác Žofín avizoval, že je připraven v případě velkého zájmu rozloučení posunout i po 22. hodině, ani přesto se však nemusí dostat na všechny fanoušky. Babiš už v úterý řekl, že by mohlo dorazit až 300 tisíc lidí.

Na Žofín za Gottem od Zborovské ulice přes most Legií

Karel Gott

V sobotu proběhne zádušní mše pro pozvané hosty ve Svatovítské katedrále na Pražském hradě. Vláda na den Gottova pohřbu vyhlásila státní smutek.

„Veřejnost bude vše sledovat na velkoplošných obrazovkách na třetím nádvoří Hradu,” doplnil Babiš.

Kdy a kde bude pohřeb Karla Gotta? Podívejte se na celý program k rozloučení

Karel Gott

Karel Gott zemřel po těžké nemoci v úterý 1. října. Fanoušci od té doby nosí k jeho vile na pražské Bertramce květiny a svíčky. Prezident Miloš Zeman uvedl, že zpěvákovi udělí Řád bílého lva prvního stupně in memoriam, bude to ovšem až příští rok.

Pietní místo na Bertramce 8. říjnaVideo: Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám