Hlavní obsah

Čeká mne nedobrovolný psychiatrický zákrok, psal Babiš ml. v e-mailu z Kriveho Rogu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přítelkyní Andreje Babiše mladšího, kterou měl poznat během svého pobytu na Ukrajině, je 30letá Jelizaveta. Ženu, kterou premiér Andrej Babiš označuje jako synovu snoubenku, našli reportéři Českého rozhlasu a Rádia Svobodná Evropa (RFE). Radiožurnál zveřejnil i e-mailovou zprávu, kterou měl Babiš junior poslat policii o svém údajném únosu.

Foto: Archiv, Právo

Andrej Babiš mladší loni na podzim na Krymu

Článek

Podle rozhlasu přišel e-mail policii 5. ledna. Dříve se v médiích objevilo, že Babiš odeslal dopis koncem roku 2017.

Ve zprávě píše, že byl unesen na Krym a momentálně pobývá u přítelkyně na Ukrajině. Psal rovněž, že jej „čeká nedobrovolný psychiatrický zákrok” a dodal, že otec, tedy premiér Andrej Babiš, potřeboval, aby syn po dobu kauzy Čapí hnízdo, v níž jsou oba obviněni, zmizel.

E-mail měl podle rozhlasu Babiš mladší poslat ze své schránky, do níž se připojil přes mobilní telefon.

Reportéři RFE dohledali i Babišovu přítelkyni, která žije střídavě ve městě Krivoj Rog a na Jaltě na Krymu, kde má jednopokojový byt a kde se měli seznámit.

Foto: Archiv, Právo

Andrej Babiš mladší na Krymu loni na podzim

Její matka Babiše juniora poznala na fotografiích a potvrdila i to, že jí dcera říkala o tom, že by měl být psychicky nemocný. Dodala však, že jde o lež.

„Říkala, že ho podvedli. Udělali z něj nemocného,“ citoval radiožurnál Jelizavetinu matku. Jelizaveta kontakt s novináři odmítla s tím, že je nutné ptát se Babiše mladšího.

Podle premiéra Andreje Babiše trpí jeho syn schizofrenií. Zájem novinářů o jeho osobu označuje za hyenismus.

Policie prověřuje, zda nebyl Babiš mladší na Krym zavlečen proti své vůli. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám