Hlavní obsah

Babiš: Syn je přesvědčen, že byl poslán na Krym nedobrovolně

• Aktualizováno
Novinky,

Premiér Andrej Babiš se v neděli v televizi Nova pokoušel objasnit detaily případu svého syna. Přiznal, že jeho syn je přesvědčen, že byl na Krymu nedobrovolně.

Foto: Koláž Novinky.cz s Právo

Andrej Babiš mladší s otcem

Článek

„On je přesvědčený, že na ten výlet šel nedobrovolně, i když si tam našel přítelkyni,“ řekl Andrej Babiš. Dodal, o čem mluvil se synem, kterého navštívil v sobotu: „Já jsem mu vysvětloval, o co jim (novinářům) jde, že sledují tu kauzu, že chtějí vyvolat spor mezi otcem a synem.“

K cestě syna do Ruska premiér uvedl: „On tam odjel, protože když vypukly ty pseudokauzy o mně a novináři ho hledali, pronásledovali ho, tak se jeho stav zhoršoval a jeho doktorka říkala, že by bylo lepší, kdyby jel s panem Protopopovem. Jeho stav se zásadně zhoršil, protože ho pronásledovali novináři.“

Cestu považoval za rozumnou, i když nevěděl, že se po část doby Protopovov o syna nestaral: „Já jsem neznal detaily, syn mi občas poslal fotografii. Já jsem byl šťastný, že má přítelkyni. Dokonce se zasnoubili. Oni byli na Krymu, byli v Moskvě, v Kaliningradu a pak byli v Krivém Rogu. Synovi se tam přestalo líbil a na to konto napsal, že byl unesen.“ Tím měl Babiš na mysli e-mail poslaný na Policii ČR.

Premiér vysvětlil, proč Protopopov vzal syna do Ruska. „Protože pan Protopopov je Rus, nemá víza do Evropy.”

Babiš také řekl, že lékařka Dita Protopopová navrhla, aby se o premiérova syna staral její manžel: „Paní Protopopová prosazuje, aby ta péče nebyla v Bohnicích, ale byla doma, prosazuje reformu (psychiatrické) péče jako ve Velké Británii. A když se měl vrátit do života, tak jsme hledali, kdo by se o něj staral, a pak přišla s tím, že by se její manžel o něj staral.“ A až potom se Protopopov stal zaměstnancem Agrofertu.

Reklama

Výběr článků

Načítám