Hlavní obsah

Až 150 vojáků bude moci pomáhat při testování na koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až 150 vojáků bude možné povolat pro potřeby státem garantované sítě odběrových center pro testování na covid-19. Vláda na dnešním zasedání schválila novelu nařízení, jež zároveň umožňuje nasadit až 900 vojáků v sociálních a zdravotnických zařízeních. Kabinet o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Pavel Karban, Právo

Vojáci budou moci dále pomáhat při testování na koronavirus. Ilustrační foto

Článek

Celkem k dnešnímu dni armáda nasazuje v domovech pro seniory nebo v nemocnicích 526 vojáků. ČTK to dnes řekla mluvčí generálního štábu Magdalena Dvořáková.

Dnes vyslala armáda vojáky na pomoc se zvládáním pandemie do dalších sedmi nemocnic a sociálních zařízení. Nastoupili nově třeba do Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně nebo do nemocnic v Mladé Boleslavi a Kladně.

Do covidem zasaženého domova v Poděbradech dorazili vojáci

Koronavirus

Celkem vojáci aktuálně slouží v 92 různých zařízeních a nemocnicích. Pomáhají i při testování, kde je na deseti místech nasazeno 16 vojáků, nebo tvoří 22 odběrových týmů. Dalších 15 vojáků pomáhá v call centru obvolávat lidi, kteří se dostali do styku s nakaženým.

Armáda se podílí i na přepravě nemocných z přetížených nemocnic. Za minulý týden její letecká záchranná služba podle Dvořákové eviduje osm letů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám