Hlavní obsah

Zeman: ČSSD byla poražena

Právo, Naďa Adamičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda ČSSD Miloš Zeman v rozhovoru pro středeční Právo tvrdí, že ČSSD byla v senátních a komunálních volbách poražena. Soc. dem. by podle něj neměla tyto volby vydávat za vítězství.

Článek

Čím to je, že vaše vztahy s Jiřím Paroubkem v poslední době značně ochladly?

Já jsem kritizoval některé jeho projevy, počínaje tím povolebním a konče projevem, kde doporučil méně úspěšným kandidátům, aby raději pracovali v odborech. To jsem pokládal za urážku odborů. A myslím si, že kritika i ocenění jsou oprávněné ve stejné míře.

Stýkáte se spolu?

V poslední době jsme se neviděli.

Považujete senátní a komunální volby za úspěšné pro soc. dem.?

Pro mě je úspěchem vždy vítězství a vše jiné je porážka. Na druhé straně porážka má několik stupňů a myslím, že v případě senátních i komunálních voleb ta porážka nebyla příliš krutá. Na druhé straně z každé porážky se má vyvodit poučení a především se nemá vydávat za vítězství.

Jinými slovy soc. dem. by neměla vydávat tyto volby za vítězství?

Zcela určitě ne.

Celý rozhovor čtěte ve středečním Právu.

Reklama

Související témata:

Související články

Z ČSSD znějí hlasy o prohraných volbách

I když předseda ČSSD Jiří Paroubek vyzdvihl výkon některých soc. dem. kandidátů ve 2. kole senátních voleb a výsledek označil za úspěch, ozvaly se hlasy,...

Filip se dostal do křížku s Paroubkem

Komunisté se se sociálními demokraty dostávají do křížku kvůli řešení povolební situace. KSČM vadí příklon některých soc. dem. k velké koalici a to,...

Výběr článků

Načítám