Hlavní obsah

Z ČSSD znějí hlasy o prohraných volbách

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

I když předseda ČSSD Jiří Paroubek vyzdvihl výkon některých soc. dem. kandidátů ve 2. kole senátních voleb a výsledek označil za úspěch, ozvaly se hlasy, že by si Lidový dům neměl nic nalhávat.

Článek

Například místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach pro Právo ocenil, že jeho strana získala několik mandátů navíc. Pak ale dodal: "Prohráli jsme další volby." Podle Škromacha ODS ovládá až příliš mnoho stupňů samosprávy a právě z toho hlediska není výsledek soc. dem., i když nepropadla, optimální.

Jaroslav Foldyna, šéf děčínské ČSSD, Právu řekl, že lidé na otázku, proč soc. dem. nevolili, obvykle odpovídají: "Kvůli centru." Pro Děčínské nemusí být centrem jen Praha, ale třeba i Ústí nad Labem. "Otevírají se otázky, proč prohra se nazývá úspěchem a kdy si začneme říkat pravdu," poznamenal Foldyna s tím, že nestačí, aby se jen volalo po "nové ČSSD". Foldyna se však nechce spokojit s výsledky, a proto požádal o dvě na sobě nezávislé volební analýzy.

Spokojenost s výsledky naopak dorazila z krajského výboru jihomoravské soc. dem., kam patří i Škromach. Výbor vysoce ohodnotil výsledky ČSSD v komunálních i senátních volbách na jihu Moravy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám