Hlavní obsah

ČSSD v krajích jednání o vládě s Kalouskem nevadí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco lidovci v regionech se bouří proti kroku vedení strany v čele s Miroslavem Kalouskem a nechtějí umožnit vznik menšinové vlády ČSSD a KDU-ČSL s podporou komunistů, sociální demokraté proti takovému řešení povolební situace nic nenamítají.

Článek

Zástupci soc. dem. a KDU-ČSL se už v noci dohodli na některých prioritách možného programu. [celá zpráva]

Proti menšinové vládě ČSSD a lidovců nic nenamítá olomoucký krajský šéf ČSSD a prozatímní předseda Sněmovny Miloslav Vlček. "Jednání s ODS zkrachovala. Nyní je tady jakási možnost, která odblokuje tuto situaci, a v ČR by konečně mohla vzniknout vláda, která by už mohla řešit problémy včetně rozpočtu," řekl Vlček.

Velkým překvapením byl poslední vývoj jednání o vládě pro předsedu děčínské organizace ČSSD Jaroslava Foldynu. "Pokud se však Jiřímu Paroubkovi podaří zvládnout nevyzpytatelnost lidovců, je to lepší řešení než vláda ODS," řekl Foldyna.

ČSSD nezní jedním hlasem

Naopak spojení s lidovci nepovažuje za nejšťastnější předseda ČSSD Libereckého kraje Ivo Palouš. Poukazuje za vzájemné neshody těchto stran v minulém volebním období.

"Dvakrát nadšený z toho nejsem, s lidovci bych byl velmi opatrný," byl skeptický ke spolupráci s lidovci šéf sociálních demokratů na Třebíčsku Emil Dračka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám