Hlavní obsah

Kalousek se kvůli sporu s KSČM chce vzdát imunity

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda KDU-ČSL Miroslav Kalousek zřejmě požádá Sněmovnu, aby ho zbavila imunity. Udělá to, pokud ho vyšetřovatelé budou chtít stíhat kvůli výroku, v němž KSČM označil za zločineckou organizaci. Trestní oznámení na něj v úterý podal místopředseda komunistů Vojtěch Filip.

Článek

Kalousek hned poté, co Filip trestní oznámení podal řekl, že je to dobrý nápad, protože se konečně činnost komunistické strany dostane do procesu trestního řízení. "Nebudu se za imunitu schovávat. Jsem připraven bránit se před vyšetřovacími orgány i soudem."

Kalousek "osudný" výrok pronesl minulý týden ve chvílích vzájemných slovních přestřelek s premiérem Jiřím Paroubkem. "Uděláme cokoliv, co způsobí, aby nedošlo ke spojení jedné historické demokratické strany a jedné zločinecké organizace," řekl.

Filip Kalouskovo vyjádření považuje nejen za degradaci politické kultury, ale i za porušení zákona, ústavy a Listiny základních práv a svobod.

S ČSSD se lidovci posléze na vzájemné schůzce smířili a obě strany se utvrdily v tom, že chtějí pokračovat ve vzájemné koalici. [celá zpráva] Další rozkol ale může přinést hlasování ve Sněmovně o zřízení komise ke kauze Unipetrolu. ČSSD ji odmítá, KDU-ČSL chce hlasovat pro.

Reklama

Výběr článků

Načítám