Hlavní obsah

Dopravu v Praze bude komplikovat další oprava Jižní spojky a Strakonické

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě nová omezení začnou v následujících dnech komplikovat život řidičům v metropoli. Od neděle začne omezení na Strakonické a od úterý se řidiči setkají s dalšími na Jižní spojce.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Kolony na Jižní spojce v Praze (ilustrační foto)

Článek

Na Strakonické se bude pokládat nový povrch vozovky. Práce by měly probíhat devět dní a po většinu doby by měl být úsek průjezdný ve zúženém profilu v režimu dvou pruhů v obou směrech.

Foto: Mapy.cz

Opravovaný úsek

„V neděli 4. srpna bude směr z centra veden pouze v jednom pruhu a na nezbytně nutnou dobu bude uzavřen nájezd na Strakonickou z Radotína. V úterý 6. srpna bude v jednom pruhu veden směr do centra a uzavřen bude v tomto směru sjezd z ulice Strakonická do Radotína,“ upřesnila Technická správa komunikací (TSK).

Ta k rekonstrukci přistoupila mimo jiné kvůli loňské nehodě, při níž byla vozovka znečištěna kyselinou. Práce by měly skončit 13. srpna.

Na Jižní spojce až do října

Výrazně delší bude druhá z oprav. Na Jižní spojce se bude v úseku od Průběžné k hranicím Prahy 4 o délce 1500 metrů opravovat vozovka v pravém jízdním pruhu, který je kvůli nákladní dopravě nejvíce zatížen. Vedle toho budou opravena svodidla.

Foto: Technická správa komunikací hl. města Prahy

Omezení na Jižní spojce

Práce proběhnou ve třech etapách a hotovo bude až na konci října. Řidiči musí počítat i s uzavřením přilehlého jízdního pruhu a s tím, že doprava bude vedena po zúženém jízdním pásu a budou se tvořit kolony.

Harmonogram oprav na Jižní spojce
1. etapa: 6. 8. - 3. 9. 2019 oprava svodidel ve středním dělícím pásu
2. etapa: 4. 9. - 21. 9. 2019 oprava svodidel v pomalém jízdním pruhu do centra
3. etapa: 22. 9. - 28. 10. 2019 oprava svodidel + oprava pomalého pruhu z centra
zdroj: TSK Praha

Reklama

Výběr článků

Načítám