Hlavní obsah

Dopravu v Praze čeká další zkouška, o víkendu se opět uzavře Lanový most

Novinky, jas
Praha

O víkendu bude znovu přerušen provoz na Lanovém mostě na pražské Jižní spojce. Uzavírka začne v sobotu v 11:30 a potrvá do nedělních 14 hodin. Technická správa komunikací (TSK) řidičům doporučuje, aby se úseku v ideálním případě zcela vyhnuli.

Foto: Archiv, Právo

Čtyřsetmetrový lanový most na Jižní spojce slouží autům od roku 1997.

Článek

Při první uzavírce, která proběhla v sobotu 20. a neděli 21. července, se řidiči museli na objízdných trasách, které vedou přes Průmyslovou a Švehlovu, připravit na zdržení a hustý provoz.

Oproti první uzavírce je nově kvůli stavbě železničního koridoru neprůjezdný podjezd v Průběžné.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Kvůli statickým a dynamickým zatěžovacím zkouškám je do neděle 21. července do 14 hodin úplně uzavřen Lanový most na Jižní spojce v Praze.

„Řidičům na objízdné trase přes Švehlovu tato uzavírka ovšem pomůže, když nebudou muset při nájezdu na Jižní spojku ve směru k Barrandovskému mostu dávat přednost tramvajím. Navrhli jsme přehlednější dopravní značení pro vedení dopravy ve dvou jízdních pruzích,“ popsal ředitel TSK Josef Sinčák.

„S ohledem na míru předpokládaných komplikací i na základě zkušeností s kolonami během uzavření mostu před deseti dny by si řidiči měli najít i jiné objízdné trasy a inkriminovanému úseku se úplně vyhnout,“ doporučila pragmaticky TSK.

Foto: Mapy.cz

Uzavírka lanového mostu

K uzavírkám mostu firma přistoupila kvůli potřebě diagnostiky konstrukce, kterou tvoří 52 lan nesoucích trojici mostních polí. Přes most v pracovní dny projede kolem 100 000 aut, z nich 15 000 představují kamiony.

Zpráva o stavu mostu by měla být hotova příští rok v únoru.

Lanový most nemá jméno

TSK zároveň vyzvala lidi, aby vybrali pro Lanový most jméno, neboť oficiálně pojmenován není.

„Přívlastek lanový dostal jen kvůli svému vzhledu. Z pohledu techniků je toto označení navíc nepřesné, neboť se jedná o zavěšenou konstrukci,“ připomněla TSK, která anketu o pojmenování zveřejnila na svých profilech na sociálních sítích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám