Hlavní obsah

Babiš: Věřím, že mlčení ministrů k auditu je podle předpisů

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) se ohradil proti usnesení Senátu, který konstatoval, že vláda pohrdá horní komorou. Senátoři reagovali na to, že členové vlády odmítají přijít na jednání dočasné senátní komise k předběžným auditům o Babišově střetu zájmů a nechtějí dát zákonodárcům dokumenty k dispozici.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO).

Článek

„Věřím, že jednotlivá ministerstva postupují v souladu s právními předpisy. Odmítám, že by vláda pohrdala Senátem,“ napsal Novinkám Babiš v SMS zprávě.

Dodal, že až bude usnesení Senátu doručeno ministrům, budou na ně reagovat. „Já v této věci nijak neingeruji ani nejsem o jejich korespondenci se Senátem informován,“ uvedl premiér.

Senát zmiňované usnesení přijal ve středu dopoledne. Pro usnesení hlasovalo 57 ze 72 přítomných senátorů napříč politickým spektrem. Senátoři hnutí ANO a někteří sociální demokraté se zdrželi, proti nebyl nikdo.

Foto: Novinky

Usnesení Senátu

Senátoři v usnesení konstatují, že s postupem členů vlády nesouhlasí. Odmítají argumenty ministerstev, že dokumenty nelze poskytnout. „Senát považuje přístup vlády za pohrdání Senátem Parlamentu ČR,“ stojí v usnesení.

Reklama

Výběr článků

Načítám