Hlavní obsah

Hamáček popírá slova svého místopředsedy: ČSSD žádná ultimáta Babišovi dávat nebude

Aktualizováno

V ČSSD nastal chaos. Místopředseda strany Ondřej Veselý novinářům řekl, že šéf soc. dem. Jan Hamáček požádá premiéra, aby podal kompetenční žalobu na prezidenta kvůli situaci na ministerstvu kultury. Hamáček následně slova svého místopředsedy popřel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Premiér Andrej Babiš a předseda ČSSD Jan Hamáček

Článek

„Je to jedna z možností řešení, ale není to tak, že stojí v nějaké rovině ultimáta, že bychom požádali premiéra, aby tu žalobu podal. Pan prezident vyjádřil ochotu jednat, takže my jsme připraveni jednat, do té doby nemá cenu něco dalšího řešit,“ řekl Hamáček ČTK.

Popřel tak slova místopředsedy ČSSD Veselého. Ten zhruba deset minut před tím novinářům sdělil, že pokud nebude o výměně ministra kultury Antonína Staňka za místopředsedu ČSSD Michala Šmardu jasno do neděle, budou Babiše žádat, aby hned v pondělí 1. července podal na prezidenta Miloše Zemana kompetenční žalobu.

Poslanci sociální demokracie se během středeční schůze Sněmovny sešli na mimořádném jednání klubu. Podle informací Novinek řešili, jestli nakonec nepoloží vládu. Nakonec se ale dohodli, že se k opozici nepřipojí.

Prezident Miloš Zeman ve středu během návštěvy Vysočiny prohlásil, že se k tomu, zda Šmarda stane novým ministrem kultury, vyjádří po jednání s Hamáčkem. To by se podle kuloárních informací mělo odehrát do pátku. Zeman ve čtvrtek ukončí návštěvu Vysočiny a v kraji pak zahájí svou několikadenní dovolenou v Novém Veselí.

Reklama

Výběr článků

Načítám