Hlavní obsah

Kalousek podal žalobu na Babiše kvůli urážkám ve Sněmovně

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek podal prostřednictvím svého advokáta Stanislava Balíka žalobu na premiéra Andreje Babiše (ANO). Ten jej v červenci ve Sněmovně označil za „zlodějského ožralu” a obvinil jej, že „zabil lidi přes padáky”. Balík Novinkám v pondělí podání žaloby potvrdil.

BEZ KOMENTÁŘE: Reakce Andreje Babiše na vystoupení Miroslava KalouskaVideo: Novinky

 
Článek

Balík nechtěl obsah žaloby upřesňovat, pouze potvrdil, že byla podána, o čemž byl informován i Babišův právní zástupce.

Vyostřená debata, kvůli níž žaloba padla, proběhla na půdě Sněmovny v červenci před hlasováním o vyslovení důvěry vládě.

„On rozkrádal ministerstvo obrany a zabil lidi přes padáky,“ kritizoval Babiš Kalouska s odkazem na jeho někdejší působení na ministerstvu obrany.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda TOP09 Miroslav Kalousek

Kalousek o Babišovi mluvil jako o trestně stíhaném estébákovi, který fňuká a podvádí. „Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek, dneska, zloděj zlodějský, nebudeš mě urážet,“ prohlásil Babiš.

„Běžné urážky bych dokázal přejít. Ale pokud mě předseda vlády nepravdivě obvinil z trestných činů, to jsou výroky, které nemůžu nechat jen tak přejít,“ vysvětlil již dříve Kalousek, který nyní nechtěl právní kroky komentovat. Již dříve Babiše vyzval k omluvě. [celá zpráva]

To Babiš odmítl s tím, že je připraven se soudit. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám