Hlavní obsah

Kalouskovi se omlouvat nebudu, radši s ním půjdu do soudního sporu, říká Babiš

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za výroky o tom, že Miroslav Kalousek (TOP 09) „přes padáky” zabil lidi, se určitě omlouvat nebudu, řekl Novinkám premiér Andrej Babiš (ANO). Pokud mu prý nic jiného nezbude, půjde s Kalouskem do soudního sporu. K omluvě Babiše vyzval Kalousek přes svého právníka.

Kalouskovi se určitě omlouvat nebudu, řekl Novinkám premiér Babiš Video: Novinky

 
Článek

„V žádném případě, symbolu korupce se určitě omlouvat nebudu,“ reagoval Babiš na dotaz, zda se omluví. V tom případě bude zřejmě následovat žaloba. Premiér uvedl, že asi nezbývá nic jiného, než jít do soudního sporu.

Za svými výroky si stojí. „Je to z veřejného prostoru. Většina lidí na sítích ho nazývá kraďousek, takže jsem čerpal z veřejných zdrojů,“ řekl v rozhovoru pro Novinky premiér.

Dodal, že působení Kalouska na ministerstvu obrany bylo velice negativní. „Nadační fond proti korupci o tom napsal celou knížku. Ty jeho stopy tam jsou pořád velmi živé,“ zdůraznil Babiš.

Pochybení Kalouska se neprokázalo

To, že Kalousek „přes padáky” zabil lidi a že je „zloděj zlodějská a ožrala“, pronesl Babiš 11. července ve Sněmovně při jednání o důvěře vládě. Právě za padáky chce Kalousek omluvu.

BEZ KOMENTÁŘE: Reakce Andreje Babiše na vystoupení Miroslava KalouskaVideo: Novinky

„On rozkrádal ministerstvo obrany a zabil lidi přes padáky,“ kritizoval Babiš Kalouska za zakázku, kterou údajně podepsal na konci 90. let, kdy působil jako náměstek na ministerstvu obrany. Konkrétně se jednalo o vítěznou firmu Anex Cirus, která výběrové řízení na dodávku padáků vyhrála. V roce 1997 s jedním z padáků zemřel vojín Roman Prinich.

Kalouskovi byla tato věc mnohokrát vyčítána, ale nikdy se v této věci neprokázalo jeho pochybení.

Kalouskův právník Stanislav Balík v pondělí poslal Babišovi tři dopisy, ve kterých žádá omluvu. Pokud to premiér odmítne, bude zřejmě následovat žaloba.

Reklama

Výběr článků

Načítám