Hlavní obsah

Kalousek chce od Babiše omluvu za slova o zloději a ožralovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek očekává, že se mu premiér Andrej Babiš (ANO) omluví za slova o „zloději zlodějském a ožralovi“, která pronesl ve středu v noci v emotivním projevu před hlasováním o vyslovení důvěry vládě. Na sněmovní výbor se Kalousek obracet nechce, ale naznačil, že pokud by se nedočkal omluvy, zvažoval by právní kroky. Babiš se omlouvat nehodlá.

BEZ KOMENTÁŘE: Reakce Andreje Babiše na vystoupení Miroslava KalouskaVideo: Novinky

 
Článek

„Budu chtít omluvu vzhledem k tomu, že mám v ruce důkazy, že ty výroky jsou nepravdivé, ať už se to týká padáků, nebo nařčení z opilosti. Pevně doufám, že to pan premiér nahlédne a omluví se, aniž bychom to museli řešit právními kroky,“ uvedl.

Ministerský předseda v noci na čtvrtek na plénu reagoval na Kalouskova slova o tom, že Babiš v případu Čapí hnízdo křivě přísahal na zdraví svých dětí.

„Nevím, kolik má promile ožrala Kalousek dneska, zloděj zlodějský, nebudeš mě urážet a nebudeš mluvit o mých dětech,“ prohlásil Babiš. Kalousek předtím premiérovi taky řekl, že „kňourá a fňuká“, a řekl mu, že chlap mluví i s lidmi, kteří mají jiný názor. „Vy utíkáte před lidmi, kteří mají jiný názor,“ zdůraznil Kalousek s odkazem na demonstraci, která se konala pod okny Sněmovny.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš nadávajíci poslanci Miroslavu Kalouskovi

Babiš řekl, že chtěl demonstrantům ukázat novinový článek z roku 2006 o tom, že Kalousek je pro vládu tolerovanou komunisty. „Vy mi taky celý den vykládáte o komunistech? Chtěl jsem to demonstrantům přečíst. Začali po mně házet láhve. Co je to za pokrytectví?“ rozohnil se ministerský předseda.

„Zařiďte, aby na mě ti vaši kámoši neřvali a neházeli lahve,“ pokračoval. Ministerský předseda také opět odmítl, že by za bývalého režimu spolupracoval s komunistickou tajnou Státní bezpečností. Kalousek pak prohlásil, že se kvůli Babišově nařčení z opilosti podrobil testu a obrátí se na mandátový a imunitní výbor. Zároveň zdůraznil, že v roce 2006 s komunisty o podpoře vlády ČSSD a KDU-ČSL nevyjednával. Kalousek tehdy lidovce vedl.

Reklama

Výběr článků

Načítám