Hlavní obsah

Babiš jen předstírá práci. Měli by míň mluvit. Piráti a Babiš jsou zase v sobě

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezi ANO a Piráty to zase jiskří. Premiér Andrej Babiš (ANO) se do nich pustil na středeční tiskové konferenci po jednání vlády. Prohlásil, že by měli míň mluvit. Předseda pirátských poslanců Jakub Michálek si to nenechal líbit a opáčil, že premiér jen předstírá práci.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně

Článek

Celá přestřelka začala kvůli novele zákona, která stanoví, že poslanci a senátoři v komunální politice by měli brát míň peněz. Vláda ve středu schválila návrh, který předložili poslanci ANO. S podobnou předlohou přitom už dříve přišli Piráti, ale kabinet ji nepodpořil. Prý kvůli tomu, že Piráti navrhli novelizovat špatný zákon. [celá zpráva]

„Problém Pirátů je, že oni kritizují a mluví, a když se mají zapojit do práce, tak jim to moc nejde. Potom dokonce dávají inzeráty, že hledají ajťáky,“ zaútočil Babiš. „Bylo by dobré, aby míň mluvili a víc se zapojili, pokud chtějí pomoci,“ dodal.

Babišova klasická metoda recyklace, míní Michálek

Michálek si to nenechal líbit. „Jde o recyklovaný návrh Pirátů, což je klasická metoda pana Babiše, když předstírá práci. Je ostudné, že za pět let s tím nic neudělali. Naopak jsou sami součástí tohoto systému,“ řekl Michálek Novinkám.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jakub Michálek (Piráti)

Hnutí ANO podle něj o řešení politických trafik vůbec nestojí, protože je v řadě případů využívá k zaplacení svých loajálních členů. Michálek jmenoval například Radmilu Kleslovou, která dříve vedla pražskou organizaci a byla Babišovou blízkou spolupracovnicí.

Premiér Andrej Babiš při interpelacíchVideo: Česká televize ČT24

Není to poprvé, kdy se ANO s Piráty dostali do křížku. Před třemi týdny během interpelací Babiš vyjel na Michálka, že je „mladej”, že Piráti nic neukázali a jen kritizují. Často Piráty také oslovuje jako „kluky“. [celá zpráva]

Piráti si z Babiše vystřelili letos v březnu, když mu připravili kuchařku, jak s nimi má jednat. Premiérovi například radili, aby říkal pravdu a dodržoval dohody. „Neříkejte nám kluci, my Vám taky neříkáme strejdo,“ vzkázali na závěr. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám