Hlavní obsah

Tříděný odpad na pražském hlavním nádraží: Třídit, smíchat, znovu třídit

Praha

I když většina lidí má tendenci si věci spíše usnadňovat, firma, která zajišťuje úklid košů na hlavním nádraží v Praze, si práci naopak přidělává. Vlnu nevole u veřejnosti zvedlo video zveřejněné na Facebooku předminulý týden, na kterém je vidět uklízeč házející roztříděný odpad do jednoho pytle. Úklidová firma přišla po necelých dvou týdnech s odpovědí - smíchaný odpad znovu třídí.

Tříděný odpad z Hlavního nádraží se třídí dvakrátVideo: Facebook El Ge

 
Článek

Odpadkové koše nabádají lidi ke třídění, v němž Česká republika zaujímá přední světové příčky. Nicméně pak přijde uklízeč a veškerý roztříděný odpad sesype do jednoho pytle. Proč se tedy obtěžujeme s tříděním?

Novinky se zeptaly úklidové firmy ISS Facility Services, která má odpadkové koše na hlavním nádraží v Praze na starosti. Firma nemá mluvčího, na odpovědi tak prý pracovali právníci společnosti. Po zhruba deseti dnech uvedli, že pracovník jednal správně.

„Všichni pracovníci, kteří se zabývají manipulací s odpady, byli proškoleni, jak správně postupovat. Náš zaměstnanec se ničím neprovinil. Odpad z nástupišť se následně třídí ve sběrných dvorech, protože cestující veřejnost bohužel ne vždy využívá určené odpadkové koše podle pravidel na třídění odpadu,“ sdělila Novinkám Gabriela Šiková, marketingová manažerka firmy.

Stejnou odpověď už ale před deseti dny pro ČT24 poskytl mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám