Hlavní obsah

Míč je na straně ANO. Čekáme, až nás osloví, řekl Hamáček

Novinky, Renáta Bohuslavová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

ČSSD je podle předsedy Jana Hamáčka připravena obnovit jednání s hnutím ANO a plánuje svolat předsednictvo. Zatím však nedostali žádnou oficiální nabídku. Míč je podle Hamáčka na straně ANO. Řekl to v pátek ráno po jednání grémia strany. Na obnovení jednání se ve čtvrtek večer shodlo předsednictvo hnutí.

Hamáček očekává, že ANO osloví ČSSD a přijde s nástinem podmínekVideo: ČTK

 
Článek

„Hnutí ANO se rozhodlo přehodnotit svoji nabídku. Oficiálně žádné oznámení z jejich strany nepřišlo. Pokud by nás oslovilo, tak bych svolal předsednictvo, které může rozhodnout o tom, zda ta jednání obnovit,” řekl po jednání grémia lídr ČSSD Jan Hamáček.

Nyní je podle něj na tahu hnutí ANO. „Míč je na jejich straně. Očekáváme, že součástí toho oslovení bude i nástin podmínek,” doplnil Hamáček.

Zda budou sociální demokraté trvat na svých podmínkách ministerstva vnitra, které jim ANO při minulém jednání dát nechtělo, říci nechtěl. „Hnutí ANO ví, s čím jsme se rozešli,” uvedl. Ať už dopadne další jednání jakkoli, tak ho vedení ČSSD opět předloží všem členům strany k rozhodnutí.

Hamáček dále dodal, že požádal i o schůzku u prezidenta. Termín ještě nemá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Pro obnovení jednání s ČSSD se ve čtvrtek večer vyjádřilo předsednictvo hnutí ANO. [celá zpráva]

Mnozí z členů hnutí totiž odmítali menšinovou vládu ANO, která by měla podporu KSČM a SPD, jak k tomu vyzval prezident Miloš Zeman. [celá zpráva]

Předchozí jednání ČSSD a ANO skončila minulý týden. Hnutí tvrdí, že sociální demokraté slepě trvali na postu ministra vnitra, zástupci ČSSD sdělili, že ANO nebylo ochotno přistoupit ani na jednu z variant uspořádání, kterou nabízeli. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám