Hlavní obsah

Babiš jednal s Okamurou na Úřadu vlády

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) se v pondělí sešel se šéfem SPD Tomio Okamurou ve Strakově akademii. Babiš schůzku v oficiálním sídle vlády zdůvodnil tím, že má během dne 19 schůzek a nemá čas chodit někam jinam.

Foto: Barbora Zpěváčková, Novinky

Tomio Okamura před Úřadem vlády ČR po setkání s premiérem Andrejem Babišem.

Článek

Schůzka nebyla oficiálně avizována. Novináři Okamuru potkali náhodou, když odcházeli z tiskové konferenci po jednání premiéra se Svazem obcí a měst.

„Jednali jsme o programu. Schůzka byla na moji žádost. Potřeboval jsem si s panem premiérem promluvit o některých programových bodech,“ uvedl Okamura.

„Řekl jsem, že bych se rád sešel operativně, není to nic proti ničemu. Jsem flexibilní, vždycky se sejdeme tam, kde se to komu hodí,“ dodal předseda SPD.

Babiš Novinkám sdělil, že nevidí problém v tom, že Okamuru přijal ve Strakově akademii. „Nemám čas někam chodit. Mám dnes 19 schůzek. Je jedno, kde ho přijmu,“ prohlásil Babiš. Schůzka podle něj trvala 10 minut.

„Dochází k věcné debatě o prosazování našich programových bodů. Určitě sem nechodím nadarmo,“ zhodnotil Okamura jednání.

Jedním z témat, který politici řešili, byl prý zákon o referendu. SPD chce, aby Češi mohli v referendu rozhodnout také o vystoupení z EU, hnutí ANO je proti. Babiš v pondělí znovu potvrdil, že platí, že ANO do vlády s SPD jít nechce. Minulý týden prohlásil, že Okamurovu SPD nebude vůbec potřebovat. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám