Hlavní obsah

Zemana porazím, mám v regionech nejsilnější podporu, věří si Horáček

Právo, Jan Martinek

Prezidentský kandidát a textař Michal Horáček na pondělním tiskovém brífinku uvedl, že podle současných průzkumů má ze všech vyzyvatelů současné hlavy státu Miloše Zemana nejsilnější podporu v menších městech. Pokud získá na svou stranu i pražské voliče, je přesvědčen, že Zemana porazí.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Prezidentský kandidát Michal Horáček

Článek

„Podle průzkumů je Michal Horáček nejznámější z kandidátů, co mohou Zemana porazit. Taktickou volbou je volit Horáčka, má nejsilnější podporu v regionech,“ uvedl na brífinku Richard Hospodský z agentury G82, která poskytovala Horáčkovu týmu průzkumy.

„Regiony podle přání Prahy nevolí a Praha nemůže vyhrát bez zbytku republiky. Ať je to tentokrát Praha, která dá hlas kandidátovi s podporou regionů. Jen to je klíčem k porážce Miloše Zemana,“ řekl Horáček.

Volba prezidenta 2018

„V Praze bych potřeboval ještě voliče oslovit, naše nejsilnější podpora přichází z menších měst do sto tisíc obyvatel,“ dodal posléze.

Horáček objížděl republiku a debatoval s lidmi ještě před oficiálním ohlášením kandidatury. Na pondělním brífinku zopakoval, že ještě před samotnou prezidentskou volbou podnikl některé konkrétní politické kroky: zažádal o zveřejnění zprávy OLAF, agitoval za to, aby šéfem komise pro kontrolu GIBS nebyl komunistický poslanec Zdeněk Ondráček, či napsal otevřený dopis velvyslanci Ukrajiny jako reakci na slova prezidenta Zemana, že Krym byl vždy ruský.

„Ukrajinského velvyslance jsem ujistil, že ne všichni Češi smýšlejí jako pan prezident,“ řekl Horáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám