Hlavní obsah

Topol je jednička, zavtipkoval Kalousek na deset let staré gesto

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek si v pátek neodpustil jízlivou poznámku směrem k prezidentskému kandidátovi, někdejšímu předsedovi ODS a premiérovi Mirkovi Topolánkovi. Poté, co státní volební komise oznámila čísla kandidátů, s odkazem na článek Novinek na Twitteru napsal, že „Topol je jednička!”. Narážel tím na deset let staré gesto se zdviženým prostředníčkem.

Topolánek hájí své gesto při interpelacích ve SněmovněVideo: Česká televize

 
Článek

Topolánek známé vulgární gesto ve Sněmovně vyslal směrem k lavicím opozice v únoru 2007. Svérázně to pak vysvětloval tím, že jen chválil tehdejšího ministra financí Miroslava Kalouska. Své gesto musel vysvětlovat při interpelacích ve Sněmovně.

„Ve Sněmovně je bordel, jednotliví poslanci vykřikují z lavice. Vy mě tady budete školit z morálky a z etiky?” uvedl tehdy na svou obranu Topolánek a pokračoval výčtem gest, kdy zdvižený palec podle něj znamená pro, palec dolů proti a „to, co ukázal, znamená, Kalousku, jsi jednička”.

A právě toto číslo obdržel shodou náhod Topolánek v prezidentské volbě, čehož nynější předseda TOP 09 hbitě využil. „Kruh se uzavřel,” okomentoval Kalouskův příspěvek jeden z uživatelů sociální sítě.

Lidé si však všímají i další slovní hříčky, kdy volební komise vylosovala „sedmičku” pro nynějšího prezidenta Miloše Zemana. K milovníkovi alkoholu [celá zpráva] prý toto hovorové označení pro lahev vína dokonale sedí. „Že bude Zeman ve volbách mít sedmičku, mě nepřekvapuje. Spíš je divné, že jen jednu,” uvedl jeden z uživatelů Twitteru.

Státní volební komise čísla devíti prezidentských kandidátů oznámila v pátek. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám