Hlavní obsah

Zeman vyvrací zvěsti o abstinenci: Piji dál a s neutuchající chutí

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek na závěr návštěvy Ústeckého kraje odmítl informaci, že by „drasticky omezil” konzumaci alkoholických nápojů, což mu i kvůli zdravotním obtížím dlouhodobě doporučují lékaři. Prezident směřování k abstinenci odmítl, alkohol prý pije stále.

Prezident Miloš Zeman vyvrací v Ústeckém kraji zvěsti o své abstinenciVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Zeman o svém vztahu k alkoholu promluvil sám na tiskové konferenci, která se konala na závěr jeho cesty do regionu.

Když již konference prakticky skončila a mluvčí Hradu Jiří Ovčáček se loučil s účastníky, vzal si Zeman nečekaně mikrofon a s povzdechem se pozastavil nad tím, že se žádný z přítomných novinářů nezajímal o informaci Lidových novin, podle nichž tvrdě omezil konzumaci alkoholu.

Foto: Česká televize ČT24

Prezident Miloš Zeman na tiskové konferenci k návštěvě Ústeckého kraje

„Jejich informace je, jako obvykle, nepravdivá,” odtušil prezident. „Není pravda, že bych přestal pít alkoholické nápoje. Piji je dál a s neutuchající chutí,” sdělil národu prezident.

Omezení konzumace alkoholu lékaři prezidentovi doporučují kvůli jeho cukrovce.

Zeman nebyl u klenotů ve formě. Viróza, řekl HradVideo: Česká televize ČT24

Kritici prezidentovi jeho neskrývanou náklonnost k alkoholu vyčítají. Dávají s ní do souvislosti například jeho někdejší návštěvu u korunovačních klenotů, kdy měl prezident problémy udržet stabilitu. Tam však Zemana podle tehdejšího vyjádření Hradu schvátila viróza.

Se svým deklarovaným vztahem k alkoholu není Zeman v České republice zdaleka osamocený. Podle poslední výroční zprávy o stavu užívání drog, která mapovala situaci za rok 2015, zhruba 640 tisíc Čechů a Češek nad 15 let popíjí rizikově a může mít problém se závislostí. Dalších 540 tisíc lidí se k rizikovému množství vypitého alkoholu blíží.

Vládní koordinátor Jindřich Vobořil ve snaze, aby se omezila konzumace hlavně mezi mladými lidmi, navrhuje zdražení alkoholu. [celá zpráva]

O daru pro SPO neví

Zeman se ve čtvrtek také vyjádřil ke sponzorskému daru, který společnost Liglass věnovala Straně práv občanů, jejímž je čestným předsedou a která ještě donedávna měla v názvu slovo Zemanovci. Za společnost se prezident i jeho kancléř Vratislav Mynář přimlouvali v Kyrgyzstánu, aby získala kontrakt na vybudování vodních elektráren. [celá zpráva]

Prezident prohlásil, že o daru nic neví, a dodal, že není „aktivním účastníkem SPO”. Tazatele odkázal na kancléře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám