Hlavní obsah

V listopadu spadnou teploty pod nulu. V příštím týdnu bude na horách sněžit

V polovině listopadu by se mohla teplota pohybovat kolem nuly, v noci i pod nulou, na horách pak může na začátku příštího týdne sněžit. V sobotu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Teplotně i srážkově by měly být nejbližší týdny průměrné.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Meteorologové vydali dlouhodobý výhled pro období od 23. října do 19. listopadu.

První týden se teploty budou pohybovat zhruba od 9 do 14 stupňů Celsia, v noci bude mezi 8 a 3 stupni, výjimečně jeden stupeň. Podobně bude i v dalším týdnu, pak budou teploty klesat.

„Poslední týden období by měl být průměrný až slabě podprůměrný s průměrnou týdenní maximální teplotou kolem 7 stupňů Celsia a průměrnou týdenní minimální teplotou kolem 1 stupně Celsia, a tedy nejchladnější z celého období,“ uvedli meteorologové. V tomto týdnu by noční teploty mohly klesnout na mínus jeden až mínus pět stupňů Celsia.

Srážky spíš na konci října 

Srážky budou za celé období průměrné, v prvních dvou týdnech ovšem slabě nadprůměrné s týdenním úhrnem kolem 12 milimetrů.

Nadcházející neděle bude ve znamení zatažené oblohy a přeháněk. Denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 10 až 14 stupňů Celsia. Jinak nebude ani v pondělí a úterý.

V polohách nad 1200 metrů nad mořem na severu a severovýchodě meteorologové očekávají smíšené a sněhové srážky. Počasí se bude zlepšovat v noci na středu, kdy obloha bude polojasná s přeháňkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám