Hlavní obsah

Víkend bude chladný a deštivý

Do víkendu se budeme potýkat s inverzí a špatnými rozptylovými podmínkami. V sobotu dorazí do Česka studená fronta, která s sebou přinese nejen ochlazení, ale především déšť a vítr. S vyššími teplotami bychom se ještě loučit neměli, od středy následujícího týdne by se mohly vyšplhat na některých místech Česka až na 18 stupňů a opět by mělo být slunečno.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Čtvrteční dopoledne bylo mlhavé a zatažené s nízkou oblačností. Postupně by se měly mlhy rozpouštět a na zhruba 60 procentech území by mělo být polojasno s teplotami mezi 15 až 19 stupni. Pokud se mlhy nerozpustí, teploty budou nízké, jen 13 stupňů.

Podobný ráz počasí nás čeká také v pátek. Mlhavé zatažené ráno s teplotami mezi 9 až 5 stupni. Pokud se oblačnost rozpustí, mělo by být polojasno a rtuť teploměru by se měla vyšplhat až k 18 stupňům. Pod nízkou oblačností zůstanou nízké i teploty, a to 12 stupňů.

V sobotu by se měla do Česka nasouvat frontální oblačnost a bude oblačno postupně zataženo, na některých místech Česka začne pršet. Ranní teploty 10 až 6 stupňů, odpolední se budou pohybovat relativně vysoko mezi 14 až 18 stupni.

V neděli bude zataženo a mělo by pršet. Ranní teploty se budou pohybovat v intervalu 11 až 7 stupňů, odpolední 10 až 14 stupňů.

Podobné počasí nás bude provázet také na začátku nového týdne. V pondělí bude oblačno, na východě republiky zataženo s deštěm. Ranní teploty mezi 9 až 5 stupni, odpolední 10 až 14 stupňů.

„Od úterý bude oblačnosti ubývat, budou postupně ustávat srážky a porostou teploty. Od středy by mělo být polojasno nebo skoro jasno. Rána budou ale studená,“ uvedla Honsová.

Ranní teploty by se měly pohybovat mezi 6 až 2 stupni, na některých místech se objeví přízemní mrazíky. Odpoledne by se měly teploty vyšplhat na 16 stupňů. „Musíme ale počítat s ranními mlhami, a pokud se nerozpustí, teploty budou nízké,“ dodala Honsová.

Reklama

Výběr článků

Načítám