Hlavní obsah

Po teplé sobotě dorazí v neděli chladno a déšť

Novinky, jas

Počasí do konce týdne bude i nadále proměnlivé. V následujících dnech se dočkáme jak teplého jihozápadního proudění, tak studené fronty, která s sebou přinese srážky a ochlazení. Novinkám to řekla meteoroložka Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Peter Komka, ČTK/AP

Článek

Ve čtvrtek bude pokračovat proměnlivé počasí, které nabídne kupovitou oblačnost i polojasnou oblohu. Relativně méně oblačnosti by mělo být odpoledne, kdy se dočkáme teplot mezi 15 a 19 stupni Celsia. Pocitovou teplotu bude nicméně snižovat čerstvý severozápadní vítr, připomněla Honsová.

Páteční ráno bude chladné. V nížinách klesne rtuť na 9 až 5 stupňů, v horských oblastech může spadnout i pod nulu. Přes den bude z počátku dne jasno či polojasno, odpoledne začne od západu přibývat oblačnosti a mohou se vyskytnout i přeháňky. Odpolední maxima se vyhoupnou na 19 až 23 stupňů.

Nejteplejším dnem tohoto týdne bude sobota. Ráno nejnižší teploty nebudou klesat pod 10 stupňů, přes den v Čechách vystoupají na 21 až 25 stupňů, na Moravě a ve Slezsku se dostanou na 24 až 26. „Převládat bude oblačno či polojasno, ale v Čechách se odpoledne od západu začnou vyskytovat přeháňky,” uvedla Honsová.

Sobotní srážky budou předzvěstí studené fronty, která se projeví v neděli. To již bude převládat oblačno či zataženo, postupně se přidají přeháňky či déšť. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 15 a 11 stupni. Přes den se v Čechách dostanou na 15 až 19, na Moravě a ve Slezsku na 20 až 23 stupňů.

Chladné proudění bude pokračovat i v pondělí. Převládat bude proměnlivá oblačnost s přeháňkami a denními maximy mezi 18 a 22 stupni. S teplotami kolem 20 stupňů a pouze minimem srážek lze počítat od úterý do čtvrtka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám