Hlavní obsah

Armádní akvizice a vyzbrojování bude opět řídit Koštoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Staronovým náměstkem ministra obrany pro vyzbrojování je od úterý Daniel Koštoval. Stejný post zastával do února, kdy se stal politickým náměstkem ministra Martina Stropnického (ANO). Dočasně byl řízením sekce pověřen Pavel Beran.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický s Danielem Koštovalem (vpravo)

Článek

Ministerstvo nyní oznámilo, že Koštovalovi byl v únoru výkon funkce přerušen, „aby se mohl z pozice politického náměstka plně soustředit na strategické projekty”.

Resort nicméně na jeho původní pozici hledal nástupce ve výběrovém řízení, které nakonec zrušil, protože se přihlásil jen jeden uchazeč.

Koštoval na ministerstvu pracuje od roku 2013. Působil jako náměstek pro řízení sekce obranné politiky a strategie a následně měl na starosti akvizice.

Koštovalův nedávný přesun do pozice politického náměstka překvapil nejen pravicovou opozici, ale i sociální demokraty. Všichni shodně poukazovali na časté personální změny sekce vyzbrojování, které mají podle nich neblahý vliv na nové akvizice. [celá zpráva]

Pozice politického náměstka nyní zůstane neobsazena, uvedlo ministerstvo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám