Hlavní obsah

Meteorologové varovali před silnými bouřkami s krupobitím

• Aktualizováno
Novinky, jas

V úterý budou v Čechách a na Vysočině velmi vysoké teploty překračující 30 stupňů Celsia. V odpoledních hodinách se mohou tvořit velmi silné bouřky, které mohou být provázeny přívalovými srážkami, krupobitím a nárazovým větrem, varoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

„Na studené frontě očekáváme v úterý odpoledne a večer ojediněle i silné bouřky, zejména v Čechách, s výskytem krupobití, nárazového větru a přívalovými srážkami s úhrny kolem 35 milimetrů,” varovali meteorologové.

Bouřky budou hrozit od úterních 15 do 22 hodin ve všech českých krajích a na Vysočině. Již v pondělí se mohou bouřky vytvářet v západních oblastech Čech.

Teploty nad tropických 30 stupňů Celsia budou v úterý stoupat v nižších i středních polohách. Varování je v platnosti od úterních 13 do 20 hodin.

Vedle toho meteorologové připomněli extrémně nízký stav ozónu a vysoký UV index. Lidé by proto měli omezit tělesnou zátěž, neměli by pobývat na přímém slunci a měli by zabránit dehydrataci dostatečným příjmem tekutin.

Reklama

Výběr článků

Načítám