Hlavní obsah

Kuřáky naženou do klece, aby se nevyhnuli placení

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá Boleslav

Restaurace se chystají nástup protikuřáckého zákona. V Mladé Boleslavi k tomu svérázně přistoupili ve zdejším music baru Café Slunce. Pro kuřáky stavějí ohradu či spíše klec obehnanou dřevem i kovovým roštem ze všech stran, včetně stropu. „Ano, je to opatření na kuřáky. Vevnitř se nesmí kouřit, tak se bude kouřit tam,“ potvrdila obsluha baru.

Foto: Radek Plavecký

Aby se kuřáci nerozprchli bez placení, budou u baru Café Slunce v Mladé Boleslavi chodit na cigaretu do uzavřené ohrady.

Článek

Mnohé restaurace se totiž obávají, že jim budou zákazníci pod záminkou kouření cigarety před budovou odcházet bez placení.

„Vůbec si to nedovedu představit, jak to stihneme kontrolovat, když vyběhne celý stůl ven, že si jdou zapálit, a pak začnou mizet. Na place je nás málo na to, abychom ještě hlídali, kdo jde ven jen kouřit a kdo odchází,“ zlobil se číšník v další boleslavské restauraci. „Asi budeme požadovat, aby u stolu vždycky aspoň jeden člověk zůstal, jinak nevím,“ dodal s pokrčením ramen.

Z nové podoby zákona mají obavy i obyvatelé domů přiléhajících k restauracím. „Jednak bude před hospodami větší řev a taky tam bude určitě nepořádek, všude vajgly,“ bojí se obyvatelka mladoboleslavského sídliště poblíž ulice U Stadiónu.

Mladoboleslavská městská policie se zatím na kuřáky před restauracemi nijak zvlášť nechystá. „Je nás málo, tak nic kvůli novelizaci zákona neposilujeme a budeme reagovat až na nastalou situaci,“ uvedl velitel boleslavských strážníků Tomáš Kypta.

Reklama

Výběr článků

Načítám