Hlavní obsah

Asi žije na jiné planetě. Maxová s Marksovou se ostřelují kvůli sociálním službám

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jsou to nehorázné lži, rozčílila se na tiskovém brífinku ve Sněmovně ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD). Reagovala na vystoupení poslankyně z koaličního hnutí ANO Radky Maxové, která ministryni ostře zkritizovala za nečinnost ohledně navyšování platů v sociálních službách.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová

Článek

„Že jsem nečinná — to považuji to za naprosto nehorázné lži a nebojím se říci, že to je určitě nějaká účelovka. Co jsem ministryní, tak jsme vždy navyšovali odměňování v sociálních službách,“ ohradila se Marksová.

Poznamenala, že každý rok prý svádí boj o každou korunu s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO).

„Jak může poslankyně ANO kritizovat ministryni, která se každý rok hádá s ministrem financí za hnutí ANO? Asi žije na jiné planetě,“ nadávala ministryně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předsedkyně jihočeské krajské organizace ANO Radka Maxová.

Chvíli před tím totiž ve Sněmovně vystoupila Maxová spolu se zástupci domovů pro seniory a postižené a s odboráři.

Společně vyzvali ministryni, aby našla v rozpočtu svého resortu peníze na zvýšení výdělků v sociálních službách. Kvůli nízkým platům prý totiž chybí v zařízeních personál.

Marksová dělá mrtvého brouka.
Radka Maxová, ANO

„Sněmovna 26. dubna přijala usnesení, vyzývá vládu, aby řešila odměňování pracovníků v sociálních službách. Od té doby uplynulo několik zasedání vlády, nic se neděje, Marksová dělá mrtvého brouka,“ vytýkala ministryni Maxová, která je expertkou hnutí ANO pro oblast sociálních záležitostí.

Maxová podotkla, že zatímco ministryně školství bojuje za zvýšení platů učitelů, ministr zdravotnictví za zvýšení platů pracovníků ve zdravotnictví, tak ministryně práce a sociálních věcí nečinně přihlíží snižování kapacit.

Reklama

Výběr článků

Načítám