Hlavní obsah

Sobotka je na Babiše naštvaný, koaliční hádání ale přeruší oslavy Svátku práce

Novinky, jas

Premiér a šéf ČSSD Bohuslav Sobotka se k dopisu vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO), v němž vysvětluje pochybnosti ohledně svého podnikání, vyjádří příští týden. Podle jeho slov jej však „štve”, že pověst vlády je devastována neschopností Babiše problémy vysvětlit.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr financí Andrej Babiš a premiér Bohuslav Sobotka na jednání Sněmovny.

Článek

Babiš v pátek odeslal šéfovi Sněmovny Janu Hamáčkovi (ČSSD) dopis, v němž vysvětlil okolnosti, za nichž nakoupil korunové dluhopisy své společnosti Agrofert. [celá zpráva]

Dopis v pátek dorazil do Sněmovny a premiér se s ním hodlá seznámit. Vyjádřit se chce příští týden.

„Vládu držím čtyři roky pohromadě a mým cílem je dotáhnout naši práci pro občany do konce. Štve mě, že dosavadní dobrá pověst a úspěšná práce mé vlády je devastována neschopností ministra financí vysvětlit a řešit problémy, jako jsou třeba jeho korunové dluhopisy,” odtušil Sobotka a odmítl tvrzení Babiše, že usiluje o jeho odvolání.

„Odmítám, že by ČSSD usilovala o rozbití vlády,” dodal Sobotka, ale trvá na tom, že nemůže před podezřeními zavírat oči.

Babiš dopis komentoval slovy, že poslancům odpověděl. „Jsem zvědav, co si zas vymyslí, aby mě mohli šikanovat,” dodal věštecky na Twitteru.

Reklama

Výběr článků

Načítám