Hlavní obsah

Babiš se ohlásil k Zemanovi na Hrad

Novinky, bja

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) se chystá na Hrad za prezidentem Milošem Zemanem. Novinkám to potvrdil mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček. Nechtěl ale upřesnit termín. Dodal, že setkání proběhne na žádost Babiše. Setkání by mělo podle informací Novinek proběhnout až příští týden.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Miloš Zeman se s Andrejem Babišem navštěvují tuze rádi. Jedno ze společných setkání, kde blbnou s dětmi z Klokánků na farmě Čapí hnízdo.

Článek

„První vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš se v blízké době na svou žádost setká s panem prezidentem. Vice nyní nebudu sdělovat,” řekl Novinkám Ovčáček.

Babiš by se přitom měl na Hrad vypravit až příští týden, jak Novinkám sdělila Babišova mluvčí Lucie Kubovičová.

Je otázkou, jestli setkání bylo plánované, případně zda se Babiš u prezidenta objednal poté, co se v médiích objevily informace, že premiér ho chce odvolat z funkce ministra.

Ze čtvrtečních reakcí Babiše je ale patrné, že situace mezi vládními partnery je značně vyhrocená. Celou zprávu si přečtěte zde.

Anketa

Měla by s případným odvoláním Andreje Babiše padnout celá vláda?
Ano
84,8 %
Ne
14,8 %
Nevím
0,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6835 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám