Hlavní obsah

ODS chce oslovit voliče nespokojené s EET a s byrokracií

Novinky, bja
Praha
Aktualizováno

Občanská demokratická strana (ODS) ve čtvrtek představila hlavní témata, s nimiž chce jít do kampaně před podzimními volbami do Poslanecké sněmovny. Strana se prý chce zaměřit na malé a střední podnikatele, kterých se dotklo zavedení EET. Hlavní oblasti, kterým se chce věnovat je ekonomika, vzdělávání, boj s byrokracií a zajištění bezpečnosti. Do kampaně plánuje investovat 80 až 90 miliónů korun.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Předseda ODS Petr Fiala

Článek

„Cílem je zastavit a vyměnit levicově populistickou vládu,” stručně shrnul program ODS Fiala.

Dalším cílem je pak nabídnout svébytný program pro aktivní a pracovité lidi a vrátit politice její smysl.

Fiala zmínil, že v kampani zohlednili i podněty od občanů. Občanská demokracie kvůli tomu spustila speciální web, kam jim mohli lidé zasílat své návrhy na změny. Kromě toho chce ODS vsadit na kontaktní kampaň. Fiala přiznal, že bude se spolustraníky jezdit po všech krajích a debatovat s odborníky i občany.

„Program tvoříme pro občany naší země, pro obyvatele naší země, pro voliče,” zdůvodnil Fiala své turné. Sérii návštěv zahájí v úterý v Ostravě.

Pekař má péct, ne papírovat

Podněty posbírané od občanů shrne ODS na programové konferenci 22. dubna v Praze. Šéf ODS přiznal, že se v kampani zaměří především na malé a střední podnikatele, kterých se negativně dotknou nařízení Sobotkovy vlády, jako je třeba EET.

Právě kvůli i kvůli nim chtějí zjednodušit byrokracii. Tedy nechtějí jenom snížit počet úředníků, ale zjednodušit postupy. Pekař má podle nich péct housky a ne papírovat.

Do kampaně přitom ODS hodlá investovat 80 miliónů korun, předběžně ovšem počítá s tím, že by se mohla dotknout i stropu, tedy 90 miliónů korun.

Ambice přitom mají občanští demokraté vysoké a předeslali, že jsou připraveni přijmout vládní odpovědnost. „Nabídneme volební program, který bude nejen dobrý, ale bude i nejlepší. Voličům dáme jasný vzkaz, ODS je připravená přijmout vládní odpovědnost, ODS je připravená usilovat o to, aby se lidem v této zemi žilo lépe,” sdělil Fiala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám