Hlavní obsah

Kardinálu Vlkovi volal papež František, přál mu brzké uzdravení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kardinálu Miloslavu Vlkovi volal osobně papež František, aby mu přál brzké uzdravení. Vlk, který onemocněl rakovinou plic, to uvedl v pondělí na svém webu. „Protože jsem telefon nebral, hned operativně zprávu nahrál do hlasové schránky,” napsal k telefonátu papeže Vlk.

Telefonát papeže Františka kardinálu Miloslavu VlkoviVideo: Kancelář kardinála Miloslava Vlka

 
Článek

Kardinál Vlk se podělil o záznam telefonátu s papežem Františkem. „Milý kardinále Vlku, tady papež František, volám, abych vás pozdravil a ujistil vás, že se modlím za vaše zdraví. Velké objetí! Ať vám Pán požehná!” Tak zněla zpráva, kterou papež zanechal ve hlasové schránce mobilního telefonu kardinála.

Vlk později hovořil s papežem i přímo. „Já jsem veřejně řekl, že jsem ochoten odejít nebo zůstat. A to vyvolalo velkou vlnu solidarity, jednoty, lásky a modliteb,” řekl papeži kardinál.  „Velmi dobře! Já jsem vám blízko a modlím se za vás,” reagoval papež František.

Kardinál také sdělil, že je nyní ubytován na karlínské faře. Podělil se i s kuriózním telefonátem. „Volala také nějaká ,šamanka', že má pro mne pomoc, že by přišla vykládat ruce a předat mi energii… Já jsem pak řekl tomu, kdo s ní mluvil, že jsem ve svém životě přijal trojí vzkládání rukou biskupa a ten mi předal božskou „energii”, ze které žiji…,” řekl kardinál Vlk.

O tom, že onemocněl rakovinou plic, informoval kardinál veřejnost minulý týden. Závažné onemocnění mu diagnostikovalo lékařské konzilium na Štědrý den, kdy byl Vlk kvůli přetrvávajícím úporným bolestem neodkladně hospitalizován. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Kardinál Vlk má rakovinu plic

Český kardinál Miloslav Vlk má rakovinu plic, která metastázovala do kostí. Závažné onemocnění mu diagnostikovalo lékařské konzilium na Štědrý den, kdy byl Vlk...

Výběr článků

Načítám