Hlavní obsah

Silný mráz vydrží do středy, meteorologové varovali i před závějemi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý upřesnil výstrahu před silnými mrazy. Podle aktualizovaného varování budou tuhé mrazy panovat na Moravě a ve Slezsku a ve východní polovině Čech do středečního dopoledne. Upozorňují rovněž na možnou tvorbu sněhových jazyků a závějí. V noci na čtvrtek by se mohla vytvářet ledovka.

Foto: Peter Pereira, ČTK/AP

Článek

„Během noci na středu budou teploty na severovýchodní Moravě a ve Slezsku klesat místy pod –18 stupňů Celsia, na ostatním území ČR při vyjasnění nebo malé oblačnosti pod –12 stupňů,” uvedl ČHMÚ.

V oblasti Českomoravské vrchoviny se v noci na středu mohou místy tvořit sněhové jazyky. Ve středu přes den se mohou vytvářet i na ostatním území, přičemž v horských oblastech se v nárazech větru o rychlosti přes 90 kilometrů v hodině mohou tvořit i závěje.

„Ve středu večer a v noci na čtvrtek se v Čechách bude ojediněle tvořit při mrznoucím dešti ledovka,” dodali meteorologové, kteří hodlají výstrahu upřesnit podle aktuálního vývoje počasí.

Foto: Český hydrometeorologický ústav

Teploty úterý v 7 hodin ráno

V úterý ráno se teploty v ČR lišily až o více než 20 stupňů Celsia. Zatímco v pražském Klementinu byla v 7 hodin teplota –0,1 stupně, Hošťálková na Zlínsku hlásila ve stejnou chvíli –21,2 stupně.

Reklama

Výběr článků

Načítám