Hlavní obsah

Psychoterapeutická besídka. Tak označil ministr Mládek dnešní jednání vlády o Číně

– Praha • Aktualizováno
Novinky, zpe, bja

Kabinet na svém středečním zasedání vedl diskusi o vztahu k Čínské lidové republice, ministři řešili hlavně schůzku ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) s tibetským duchovním vůdcem dalajlamou. Ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) přirovnal debatu se svými vládními kolegy k psychoterapeutické besídce.

Psychoterapeutická besídka. Tak označil ministr Mládek dnešní jednání vlády o ČíněVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

„Jsem rád, že debata proběhla a že se to vyjasnilo. Myslím, že to mělo charakter takové psychoterapeutické besídky,“ prohlásil Mládek na tiskové konferenci po jednání vlády s tím, že na třetinu diskuse chyběl.

Po něm si vzal na tiskové konferenci slovo ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). „Mohu ujistit pana kolegu, že v té zbývající třetině, co tam nebyl, ta debata byla otevřená a někdy i velice vzrušená,“ řekl Brabec.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO)

Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) s Mládkovým přirovnáním nesouhlasí. „Ne, psychoterapeutická besídka je možná víc ponurá než tahle debata,” odvětil na dotaz Novinek.

Vzápětí dodal, že to není legrace ani žádná psychoanalýza. „Je to docela zásadní, praktická věc. Týká se to efektivnosti a funkčnosti vlády a týká se to našeho kreditu navenek,” konstatoval.

Výsledek debaty je, že členové vlády budou v budoucnu zahraničněpolitické otázky konzultovat s ministrem zahraničí. [celá zpráva]

Zaorálek (ČSSD) tím považuje téma za uzavřené.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám